Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VG

Jasně tak jim budeme radši platit různé sociální dávky.

0 0
možnosti
JF

Pane Pýcha někdy je lepší nepsat ....

1 0
možnosti
ZZ

Pane Pýcha - mzdy u nás musí růst - s tím nic neuděláte, pokud nechcete, aby kvalifikovaní lidé odcházeli do zahraničí.

Z titulu své funkce se raději věnujte odstranění dotací do zemědělství v celé EU, případně sjednocení výše a podmínek jejich poskytování.

Není možné, aby staré členské státy EU brali dvojnásobek toho, co naši zemědělci, případně, aby EK vymýšlela další triky, jak potrestat úspěšné zemědělské podniky v ČR a na Slovensku.

:-P:-P:-P

0 1
možnosti
JF

Jenomže to jsou srozumitelné a jasně kvantifikovatelné úkoly a při tolika funkcích to prostě nedáte. Je lepší plácat nesmysly o mzdáchm kolektivních smlouvách a podobně. to jsou vděčná témata o těch druhých .....

0 0
možnosti
JK

Autore, když se oháníte průměrnou mzdou, tak nevíte že na ni dosáhne snad 35 % lidí a to ještě s přesčasy. Minimální mzda je směšně nízká. Nemá cenu pracovat za mzdu, která člověku nezajistí ani základní životní potřeby. Min. mzda v různých sektorech je u nás nesmysl. Protože máme tak nízké mzdy, že by na tom byli biti ti nejchudší. To by opravdu musely být vyšší mzdy, aby ti co dostávali nejméně si zachovali aspoň nějakou slušnou životní úroveň. Ve Skandinávii mají z nejnižších mezd mnohem lepší životní úroveň, než u nás. A zapomínáte, že zdražuje se tak i tak. Když tady byla ekonomická krize 2008-2014, tak se zdražovalo o 106. Myslíte, že někoho zajímalo, že se tady 7 let nezvyšovala min. mzda, tak jim nebudeme zdražovat? Nebuďte naivní.

2 1
možnosti
ZJ

Až bude pan Středula prezidentem, Venezuela Maláčová vrchní tripartitkou, tak mám bude dobře.

V Ostravě už natáčí instruktážní film o houmofisáckém rubání uhlí.

3 0
možnosti
Foto

K29a69r85e82l 86C27a95c36h

11. 11. 2020 14:29

Chápu, že se určité kruhy snaží o celkové zvyšování mezd, protože naše mzdy jsou oproti mzdám v Německu, Francii, ale i Rakousku směšné a tak mají kvalifikovaní lidé tendenci odcházet za vyšším výdělkem ven. Zaměstnavatele to nezničí. Zvedne to inflaci a znehodnotí úspory. Nejvíce tento trend postihne seniory. Důchody starodůchodců se nezvýší takovým tempem, jakým porostou mzdy a ceny a hodnota finančního polštáře naspořeného za aktivního života klesne. Měli bychom ho investičně zhodnocovat. Většinou to ale neumíme.

2 0
možnosti
JF

To jsou kecy klausovců ...

0 0
možnosti
JR

J40a24n 45R45á82ž

11. 11. 2020 12:14

Růst mezd, zejména tam, kde nekoresponduje s růstem produktivity práce, je ekonomická sebevražda.

Už to, že státní byrokracie má stejnou mzdu, včetně odměn, i když pracuje na "půl plynu" je výsměch všem, kdo v privátu jsou doma za 60, či kolik procent mzdy a nemají vůbec jistotu, zda jejich pracovní post bude na jaře existovat.

A úplně jsem se zděsil, že v rozpočtu na příští rok je další navýšení výdajů na státní správu a na druhé straně poníženy výdaje na vědu a výzkum. Jak řídí vláda státní finance už není znakem sociálního, ale přímo socialistického státu a to je bezpečná cesta do pekel!!!

Rovněž démonizování učitelského stavu s jejich údajně malými mzdami, už také není na místě. Mzdy půjdou všude dolů, takže poměr mzdy učitele se stejně vzdělaným zaměstnancem privátního sektoru se vyrovnal a zejména jistota zaměstnání a různá "ředitelská volna" určité disproporce pracovních podmínek více než dostatečně vyvažuje poněkud nižší zvýšení jejich mezd v příštím roce, než bylo původně v plánu, protože v privátu ze zvedat mzdy rozhodně nebudou.

Podle analýzy HK, bude málo podniků, kde navýšení mzdy bude kompenzovat alespoň inflaci. Všichni si musíme uvědomit, že dlouhodobá éra hojnosti a neustálého přidávání na mzdách je na dlouho minulostí.

PS. Nechat zavřené malé provozovny, ale ponechat v provozu velká nákupní centra je výsledek naprosté vládní debility. Příklad: Muselo být zavřeno prosperující malé papírnictví a školních potřeb, kde se prodávala i drogerie, protože objem prodeje drogistického zboží nebyl ani 50% tržeb, ale oddělení papíru a školních potřeb v nákupním centru je otevřen. Tak koho vláda reálně podporuje?

4 1
možnosti
JK

Učitelé mají vysoké mzdy, když odpracují určitý počet let.

0 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1047x
Předseda Zemědělského svazu ČR Viceprezident Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů Viceprezident Agrární komory ČR Místopřeseda Družstevní asociace ČR

Seznam rubrik