Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J38a87n 97D57o41u47š34e60k

1. 8. 2021 0:16

To se těžko poslouchá člověku který již několik let žije obklopen kukuřičnými poli které jsou pokaždé hnojeny jen ledkem a každý rok je na nich to samé. Stříkají to jak pošahané z půdy je prach.

1 1
možnosti

Ale pane dvojpředsedo a dvouvícepresidente,

letmý pohled ze Žďákovského mostu na hladinu ú. n. Orlík Vás usvědčuje z minimálně advokacie neudržitelného.

Ano, percentuálně snižujete, ve statistikách to vypadá hezky, ale když vykročíte ze svých úřadoven, letmým pohledem na stav českých řek a nádrží zjistíte, že veškeré vaše úsilí nemá žádný větší vliv na realitu. Ono leccos se hezky vyjímá na papíře na schůzích, ale v realitě stále vidíme flagrantní porušování Vámi zmíněných regulí jednotlivými hospodáři a hlavně tzv. agrokombináty. Eutrofizace vod jde dnes jen a pouze za vámi, pánové, stejně jako půdní splach. Věc je prostá, udělali jste "hodně", ale je to stále málo. Otázkou zůstává, nakolik jste vy a instituce, které reprezentujete vůbec schopni vymoci dodržování zásad, které jste popsal na výše zmíněných.

Výmluvy na komunální odpadní vody již dnes neobstojí, díky EU již dnes převážná většina sídel a všechny průmyslové závody v republice májí ČOVky s auditem, takže celkem přesně víme, co z nich teče zpět do vodotečí. Toto pravidlo má samozřejmě své výjimky - viz Bečva, ale pokud hledáme systémové a systematické problémy v dodržování pravidel ochrany povrchových vod, končíme ve fatální většině případů v zemědělství.

Navrhuji Vám jednoduchý inspekční výlet po silnici č.105 z Prahy do Č.Budějovic spojený s namátkovou kontrolou těch vodotečí, které silnice míjí či překračuje a bude stačit běžná rybářská měřící brašna se základní sestavou testů, abychom si dokázali, že přes chvályhodné úsilí jste ještě daleko od cíle.

Takže nezbývá než dále doufat, že ty všechny skvělé plány a záměry Hospodin vašim hospodářům z hub do rukou vraziti ráčí.

4 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS