Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chybí strategické myšlení. Pro politika je výhodnější malá domů hned. Má na to čtyři roky. Budování fungující infrastruktury je na dekády.

Vidím to samé u managementu firmy. Jeden týden se řeší jeden parametr, druhý týden jiný, který vede k opaku. Schizofrenie, která akorát mate pracovníky.

0 0
možnosti
Foto

Já nevím, ale jak něco začíná na "agro, agra", tak k tomu ztrácím důvěru.

0 0
možnosti

Před příchodem kolchozníků měly pěstitelé a chovatelé své zpracovatelské podniky - cukrovary, lihovary, jatka apod.

Bolševik to vše zničil, po jeho pádu se naši zemědělci soustředili na boj s restituenty a promrhali čas na obnovu systému, který pak ovládly řetězce a prvovýroba mý utrum.

Prvovýrobci pak pochopitelně prodávají ven, protože Agrobolševici jako Babiš, Fencl, a Toman je dřou bez nože.

Musíte si promyslet, jestli jste komora sedláků nebo kolchozních agrobolševiků.

1 0
možnosti

Klídek.

Fiala už vysílá a přijímá signál. Do roka a do dne vláda rozhoupe.

2 1
možnosti

Otazka je co dela zemedelska komora, pane Pycho. Za prvni republiky to byla i politicka sila. Take zapominate na ty ctyri roky "zluteho" zemedelstvi. To vse pro rozvoj podniku premiera. Jeho nahravani "mala domu" je zname.

2 1
možnosti

Správná otázka, pane Pýcho, proč vy zemědělci vyvážíte suroviny, místo abyste je, tak, jako to dělají v tom zahraničí, zpracovavali tady, třeba v družstevních mlékárnách nebo masokombinátech?

1 0
možnosti

Tento problém byl už za socialismu - především efektivnost výroby. Čím víc jste šel od suroviny k výrobkům, tím hůře. Nejlepší bylo vyvážet třeba dřevo, nábytek problém.

0 0
možnosti

U syrového mléka nechápu veliké cenové rozdíly v maloobchodě. Ceny všeobecně se zvýšily, ale nechápu ceny z Kunína přes 36 Kč/l 3,5% tučnost tzv. čerstvé v krabici. Přitom není vyráběno uprostřed Beskyd ale uprostřed Ostravy. Stejná kategorie odjinud (třeba Mladá Boleslav) cca o 10 Kč méně, dokonce i slovenské bio z Kežmaroku. Vyšší ceny, ale ne "kunínské" má Madeta, která historicky těží z přesvědčení že jižní Čechy jsou nejzdravější region.

1 0
možnosti

To jako, že se ty kunínské krávy pasou na Černé louce?:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1047x
Předseda Zemědělského svazu ČR Viceprezident Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů Viceprezident Agrární komory ČR Místopřeseda Družstevní asociace ČR

Seznam rubrik