Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jo , jenom ta naše pětikolka se nepřihlásila k iniciativě příhraničních států Ukrajiny k omezení bezcelních dovozů zemědělských komodit z Ukrajiny a doplatí na to především naši zemědělci už tak týraných nízkými dotacemi (Telička) z EU i dotacemi národními. Takže nebude žádné omezení ani kompenzace zemědělcům jako východní státy

0 0
možnosti

Zeptal bych se :

Co proti tomu dělá Zemědělský svaz ČR, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů, Agrární komora ČR a Družstevní asociace ČR ?

Poláci, Maďaři, Slováci a Rumuni protestovali a dostali proto alespoň finanční kompenzace.

My zase nic !

1 0
možnosti
Foto

Jel jsem se projet na kole a viděl, jak se na rozlehlém poli teď sklízí žito, které mělo klasy před metáním. Mám známého, který pracuje u poměrně velkého zemědělce a tak jsem se ho zeptal k čemu poslouží. Buď ke krmení nebo k výrobě elektřiny. Když jsem se zeptal, proč tak mi řekl, že výkupny mají plné sklady a zemědělci se obávají, že obilí neprodají. tak jak stál metrák pšenice 800 Kč, teď cena klesla na 400 Kč. Ukrajinská pšenice se nakupuje za 150 Kč/q. Na podzim asi bude veselo. Afričané budou umírat hlady a u nás se bude pšenice pálit v kotlích.

4 1
možnosti

Ti co se dovozům vzepřeli - dostali od EU kompenzace.

Ti, co poslušně kývají hlavami a ani neceknou - jako např. naše vláda, nedostanou nic a ještě si zničí trh i vlastní zemědělství.

3 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1047x
Předseda Zemědělského svazu ČR Viceprezident Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů Viceprezident Agrární komory ČR Místopřeseda Družstevní asociace ČR

Seznam rubrik